Maxtest

Igår var det dags för vårens maxtest på rullbandet och det med blandade resultat. Labbtester kan ge ett väldigt svart på vitt resultat genom exakta värden och tider sammankopplade. Ett bra sätt att testa men för mig ofta ger en frustration. En frustration över dåliga värden, samtidigt ger det mig motivation att träna mer och se om det blir skillnad till nästa gång. Det är ju det jag hoppas på! Samtidigt är det inte detta rullbandstest som definierar mig som skidskytt, det är ju så gång andra element som spelar roll. Skytte, teknik, styrka fysisk och mentalt, taktik ja you name it. Det finns andra faktorer som är viktiga och andra detaljer som kanske är lättare att utveckla på kortare tid än att öka sitt maxsyreupptag, till exempel styrka eller teknik. Det är vad jag ska fokusera på så får jag hoppas att syreupptaget även det hänger med i kurvan uppåt så småningom.