Kapitel 23

Det är den 12e september imorgon, det är min dag, för jag fyller år. 23 år.

Jag blir 23, jag räknas som ordentligt vuxen och kommer nu in på allt jag vill och får göra allt jag vill, även om jag fortfarande är så pass ung att jag åker på ungdomsbiljett i kollektiven. Frågan är ju vad nu nästa milstolpe ska bli, pensionen vid 65? Nja åldersmässigt kanske men är väldigt säker på att det är andra milstolpar som jag kommer att få passera innan dess, oberoende ålder.

Men okej, 23 år i livet, hur har det senaste året sedan jag fyllde år sist varit?

  • Jag har varit i Kina
  • Jag har jobbat för Vasaloppet och SVT
  • Jag har tränat massor och på mitt sätt utifrån min egna filosofi.
  • Jag har varit del i att starta ett skidskytte-team.
  • Fortsatt att studera friståendekurser

Om jag jämför med tidigare år så är det inte ett lika fullt års cv men  mitt stora fokus har varit på skidskytte och att ge sporten en ärlig 100% chans för att se hur det går. Och nu när jag ser tillbaka på mitt 22 levnadsår är jag stolt över hur jag har fokuserat och gjort mitt bästa varje dag för att göra mig till en bättre idrottare. 

Corona har vänt upp och ner på samhället, svårt att inte i alla fall nämna denna pandemi. För mig personligen har den inte haft allt för stora konsekvenser mer än distansstudier, större försiktighet och i allmänt mer ödmjuk för samhället i stort.

Ödmjuk är jag föresten över fler saker från detta år, mina fortsatta möjligheter hos SVT, att kroppen svarar på den träning jag gör och att jag har trivs bra i tillvaron.

Sammanfattningsvis, jag har mått bra under mitt 22 år. Jag hoppas att år 23 kommer att bjuda på nya erfarenheter. Vi får se va jag kan fylla på cv:t med om ett år.