Vad jag gör om dagarna

14 september 2020, en vanlig dag i livet.

Jag tänkte att jag skulle ta och uppdatera lite hur mina dagar ser ut. Jag delar upp det i lite områden;

Träning 

Jag är min egna tränare och lägger all träning själv. Som bollplank och rådgivare så har jag min far  men jag känner också att jag kan prata med många kompisar och tränare som finns i min omgivning om det är så att jag känner att jag behöver råd. Min filosofi är att en stor variation är bra. Jag lägger upp veckor efter olika fokusområden, mängdveckor, med fokus på långpass och mycket timmar. Intervallveckor, 5-6 högintensiva pass i veckan och ingen fokus på timmar utan endast kvalitet på intervaller. Styrkeveckor, 5 rena styrkepass där fokuset är att bli stark och då ingen kombination med kondition i samband med styrkan för att låta kroppen ta hand om mängden styrka. Sen kör jag kondition den veckan också så klart med det är få timmar och som sagt fokus på att vara pigg på styrkepassen, vilket man kanske inte är under andra veckor då styrka ofta kommer i andra- eller tredje-hand.  Sen har vi vilovecka där jag inte har något fokus utan mer tränar det jag känner för. Med detta upplägg har jag känt en stor förbättring och känner att jag kan hålla koncentration under hela veckan och kanske viktigast av allt, det är roligt! 

Studier

Min plan är att ta en kandidatexamen inom idrottsvetenskap med en filosofiexamen inom journalistik till våren. Därför läser jag just nu lite kurser för att kunna skriva C-uppsatsen till våren. Det känns väldigt motiverande att veta att jag kommer få en examen efter alla fristående kurser som jag har läst under åren. Att jag faktiskt får en användning för dem mer än det praktiska man får av kunskap. 

Jobb

Jag jobbar fortsatt som vikarie på SVT Jämtland där jag jobbar som reporter. Jag jobbar när de behöver personal och det kan vara allt från tre dagar en vecka per månad eller en dag i veckan i flera veckor under en period. Det är väldigt bra för jag kan anpassa jobbet väldigt bra till hur det ser ut med träning och studierna och jag uppskattar verkligen att jag har den möjligheten. 

Det var lite snabbt övergripande om vad jag sysslar med om dagarna.