Tio saker

Efter som jag inte bloggat på länge tänkte jag göra en lista med tio punkter med saker jag gjort och saker jag uppskattat under tiden som gått sedan sist.

Jag tävlade i Idre men kvällen innan tog jag och David en lugn skidtur och fotade och snackade lite. Det var värdefullt med lite tid med honom. 

Omständigheter har gjort att jag vid års skiftet och innan fick träffa familjen och släkten väldigt mycket och det har gjort mig tacksam över att jag har dem och att ta till vara på tiden tillsammans. 

Jag åkte Vasaloppet 45 som träning och blev första dam i mål. Det var överraskande och roligt, nu är ju inte det loppet en tävling så och någon kransmas fanns det inte när jag gick i mål. Men att känna att kroppen klarade av och staka 45km och att vara första dam kändes väldigt roligt med tanke på året som varit. 

Jag jobbade intensivt med Vasaloppets sociala medier under två veckor och lärde mig massor. Fick träffa massor med nya människor samtidigt som jag fick se min far vara en ledare i arbetet med att kunna arrangera loppen trots den milda vintern. Det gjorde mig stolt över min far. 

Där och då blev jag också avtackad som kranskulla. Kommentar: Så otroligt glad för detta år och alla upplevelser men det är skönt att det bara är ett år. 

Säsongen tog snabbt slut och jag har umgåtts med personer jag tycker om. Det snabba avbrottet i säsongen gjorde att vi fick lite fler veckor på oss att hitta på saker och det tycker jag att vi har varit duktiga på. Jag är glad över dessa veckor, det har gett mig massor med energi!

Här var vi tillexempel i Åre och åkte utför. 

Efter påsk åkte vi till Tännäs och bodde hos Oskar i hans lilla paradis. Det var så vackert och vi hade några fantastiska dagar. Mycket skidor, skoter och en del solgropshäng. 

Ja hängde vi inte i en solgrop hängde vi på en balkong. 

En till bild från Tännäs, det var årets finaste skidtur. Skaren var stenhård, noll vind och vi åkte och njöt varje sekund. Kommer helt klart att minnas detta pass när jag ska se tillbaka på 2020. 

 

Ja men det var tio bilder och händelser från de senaste månaderna. Jag kommer säkerligen komma inflickande med gamla bilder framöver också. Men det tar vi då!

Hej

Uppdatering:

  • Ny säsong
  • Corona påverkar det mesta
  • Är min egna tränare
  • Målat om geväret

Säsongen 19-20 tog slut snabbt och sedan dess har jag ändå tränat på rätt bra. Jag kände tidigt att jag inte har samma behov av en viloperiod så som många andra känner då jag inte har tränat så hårt under ett helt år. Jag skulle vilja säga att jag har kunnat träna precis som jag vill sedan december så nu kör jag på!

Ny säsong och nya mål, ska skriva lite mål i ett senare inlägg. Så länge så har jag målat om mitt gevär och det blev väldigt bra!

Titta

Peking

Efter resan till Vasaloppet och Changchun var det dags att resa vidare till Peking för lite mer nöje och turistiga aktiviteter. Vi besökte den kinesiska muren, himmelska fridens torg, den förbjudna staden och fågelboet som var OS arena 2008.

Jag har varit i Kina förut, januari 2008 på exakt samma grej. Men då som 10åring i sällskap av familjen när det var pappa som var representant för Vasaloppet. Jag minns då att de höll på och bygga fågelboet. Därför extra kul att vara tillbaka nu 12 år senare och se förändringar i landet. 

Förutom dessa turistiga saker har jag fått äta massor med god mat eller ja nya mat till största delen. Viss mat var god sen fanns det även mat som inte var så god. Men helt klart kul att testa den kinesiska kulturen och dess mat.

Vasaloppet China

30h resa sen kom vi fram till hotellet i Changchun, det är en “liten” stad på 10miljoner invånare och loppet kördes i utkanten av staden. 50km på en 25km bana vilket betyda två varv för de som skulle åka den längre varianten. Man kunde även välja att åka ett varv på 25km och det var det många kineser som gjorde. Mitt uppdrag var att hänga kransen på vinnare i dam och herrklass i både 25 och 50km loppen.

Kransen var något större än Sveriges Vasaloppskrans var.

Dagen innan loppet hann jag få ut och åka skidor och njuta av vinterlandskapet. Det var otroligt häftigt med alla skulpturer överallt! Imponerande vad de hade fått till!

Summering av dagen kan man säga att det var en intressant och annorlunda dag. Många som ville ta bilder med mig i dräkten och lite annorlunda fokus jämfört med Vasaloppet hemma.

Jetlag

Hej, nu är jag tillbaka i Östersund efter många veckor på annan ort. Skönt att vara hemma och komma in i lite rutiner. Kom hem runt 18 igår och var ut och sprang en sväng med Moa. Efter det åt jag middag och kämpade med att hålla mig vaken till 21, klarade dock inte det utan somnade vid 20.30… Det betyder jag också att jag idag vaknat innan 06 pigg och redo för en ny dag. Målet idag blir att vara uppe till efter 21!

Innan jag for till Kina hade jag en tid hemma med familjen. Det var värdefullt att få vara tillsammans! Jag tävlade även i Lima i mellandagarna och är nöjd med framför allt sprinten där jag sköt fullt och åkningen kändes rätt bra! Jaktstarten dagen efter var inte riktigt lika bra med ett fall och allmänt tyngre kropp men det är okej. Jag kan inte begära att jag ska klara av två tävlingar med goda resultat än. Men förhoppningsvis kommer kroppen klara det bättre och bättre för varje tävlingshelg!

Hade största hejarklacken på plats i form av delar av släkten som jag hade firat jul med. Första gången många av dem såg en skidskyttetävling live och otroligt kul att skjuta fullt den tävlingen de var och tittade!

Kina

Hej!

Min plan var att uppdatera flitigt under min resa i Kina. Så blev det inte som ni kan se. Det beror på att det inte fanns tillgång till internet på ett bra sätt. Det blev istället en socialamedie-detox i en vecka. Vilket har varit skönt det med. Då kunde jag njuta lite mer och vara i stunden.

Men jag har massor och skriva om och det kommer jag att göra under de kommande dagarna. Berätta om tiden som varit och min resa i Kina. För vilken resa det har varit. Ett otroligt häftigt land med många nya upplevelser. Håll till godo det kommer ett inlägg om dagen nu!

Förra året så här dags

Är hem kommen till Mora sedan igår eftermiddag och det ska blir skönt att få vara hemma!

Läste igenom vad jag skrev på bloggen förra året denna tid på året. Träningen hade gått tungt väldigt länge och jag minns att jag var otroligt less och omotiverad på allt som hade med träning och göra. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag faktiskt inte klarade av att träna. Att läsa igenom de inläggen gör mig tacksam för vart jag är idag. Åkte 2,5h klassikt på förmiddagen utan att på något sätt behöva slita. Att köra fart är också dag och natt jämfört med ifjol.

Motivationsmässigt är det också dag och natt. Jag tycker det är kul och träna och vill verkligen ge det en chans! Sen försöker jag jobba med att det vissa dagar går tyngre och att jag inte är där jag egentligen vill vara. Men dag för dag och så länge det är kul så kör jag på! 

Bild från exakt ett år sedan när jag åkte ett skidpass i Östersund innan jag for hem till Mora.

Vilodag

Har haft en lugn vilodag idag efter en desto drygare gårdag. Först var det tävling i Sveg, sprint där jag sköt bort mig totalt. Åkte där ifrån på riktigt dåligt humör efter att jag gjort ett dåligt lopp. Otroligt frustrerande när jag var laddad och kände att jag kunde göra ett bra lopp.

När jag sen kom hem så kunde jag inte låsa upp dörren till lägenheten och var utelåst i 1 timme till jag fick hjälp. Kan ju säga att mitt humör inte blev bättre av det.. Kom in tillslut så det var bra. Gick och la mig så snabbt jag kunde. 

Idag har jag haft en bättre dag! En lugn förmiddag hemma och sen jullunch på Arctura med Moa och Emil. Mycket gott och trevligt! Man får passa på nu innan alla åker åt olika håll inför jul. Efter det har jag varit runt på stan och fixat de sista julklapparna. Middag blev det hemma hos Moa med rester från SK Bores mat i från tävlingen. Lyx! 

Två dagar kvar i stan sen far jag hemåt!

Coachning

Hallå!
Idag har jag stått på sidan och hejat. Eller ja jag stod på vallen och tittade i kikaren åt David och att inte kunna heja ordentligt på alla var svårt haha. När man står vid vallen får man ju inte säga något till de aktiva så då får man bara stå och observera!

Innan tävlingarna körde jag ett eget 1,5h pass klassiskt och fick se fina spår i Sveg. Men imorgon får jag dra på mig nummerlappen och det ska bli kul! Jag hoppas att kroppen har hunnit återhämta sig, men jag är laddad!

Uppdatering

Heeej!

Dags för en uppdatering.

Hur mår du? Jag mår generellt bra! Fysiskt lite sliten efter att ha tränat på förra veckan men har vilat ordentligt nu ett par dagar och det börjar kännas bättre. Psykiskt har jag varit lite i obalans. Haft en del beslut som ska tas och velat fram och tillbaka. Men tror jag har börjat komma till ett beslut så det känns skönt!

Vad sker i helgen? Tävling! Jag kör sprinten i Sveg på söndag. Har valt att hoppa över distansen som är på lördag då jag inte känner mig redo för 15km än och då hellre satsar på att göra en bra sprint än två halvbra tävlingar. Det blir kul!

Vad ser du fram emot? Jul i dalarna och att få mysa runt hemma i huset. Det är något speciellt det där att få komma hem till huset och få greja på där. Veta att det kommer hem folk på kvällen och mysigt att få umgås.

Skolmässigt då? Nja det är ganska lugnt! Har en uppgift som ska in i januari så det är lugnt! Bör dock ta och börja med den då den är en egen filmproduktion. Men jag har en plan så det känns bra!

och annars? Åker från stan imorgon och kommer tillbaka på söndag, sen är jag här i tre dagar innan jag far söderut. Och när jag åker måste jag ha packat för en jul, tävlingar, säkert lite snowboardåkning OCH en Kinaresa. Packningen till allt detta får bli nästa veckas problem! 

Hörs!